KONKURRANSER

Skovlunde børneinstitusjon, Ballerup kommune Danmark

Prekvalifisert plan- og designkonkuranse for totalrådgivning for ny barnehage i Ballerup kommune utenfor København. IN'BY deltok sammen med Bjerg arkitektur m.fl. Prosjektet ble rangert på 3.plass i konkurransen.

Landskapet i det nye børnehus i Skovlunde er en sentral ramme for livet i barnehagen, både for barna og for barnehagens personale. I utforming er det derfor lagt stor vekt på å skape inspirerende og varierte uterom. Til grunn for valg av løsninger ligger Ballerup kommunes pedagogiske prinsipper for uterom og lekeplasser sammen med ønsket om kvaliteter i uteområdet som møter behovene hos de forskjellige aldersgrupper, både for den stille og den ville hele året.

For temaet økologisk bærekraft vil barna i tillegg til å observere og eksperimentere med vannets kretsløp se renovasjonsløsninger med kildesortering i praksis, sykle i et "gatenett" der «bensin og dieselpumper» er skiftet ut med «hydrogen- og ladestasjon» eller ta en tur ut i utkikkstårnet for å se passerende tog. Andre muligheter for å oppleve økologi og biologi i praksis ligger trærnes fuglekasser eller varmkomposten.

Barnehagens utendørs lek- og oppholdsareal gir et bredt spekter av muligheter for opplevelser, inntrykk, lek, opphold og utfordringer innenfor en trygg ramme.

Prosjekttype: Prekvalifisert plan- og designkonkurranse, 3. premie
Oppdragsgiver: Ballerup kommune, Danmark
Prosjektgruppe: Peer Lehn-Pedersen
Samarbeidspartnere: Bjerg Arkitektur AS, Tækker rådgivende ingeniører AS og Søren Kjær Jensen
Gjennomført: 2015
<<Forrige    Neste>>